4. Horeca gericht op verstrekking van etenswaren en dranken
Een horecabedrijf dat zowel is gericht op het verstrekken van etenswaren of dranken of een combinatie van beiden, zoals eetcafés,
cafetaria's, snackbars, automatieken en shoarmazaken, welke naar gelang de aard, specifieke openingstijden hanteert, overdag 's
avonds en/of 's nachts
5. Nachthoreca
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van dranken zoals cafés, bars en discotheken
Voor wat betreft ondergeschikte (winkel)horeca wordt aangesloten bij de bepalingen in het bestemmingsplan Grou-Kom. Voor wat
betreft Bed Brochje vestigingen wordt aangesloten bij het gemeentelijk beleid. Dit beleid is een uitwerking van het planologisch beleid
en staat maximaal 4 slaapplaatsen toe onder hetzelfde dak als de hoofdfunctie wonen. Het aantal slaapplaatsen is een voortvloeisel uit
gebruiksvoorschriften ten aanzien van (brand)veiligheid.
Overweging afwijkende categorie-indeling
De reden dat wordt afgeweken van de categorie indeling gehanteerd in het geldende bestemmingsplan Grou-Kom, is enerzijds omdat de
categorie complementaire daghoreca ontbreekt in de indeling gehanteerd in het bestemmingsplan. Anderzijds heeft de - in voorliggend
beleid - gehanteerde categorie-indeling een duidelijke opbouw van lichtere naar zwaardere horecabedrijven en daarmee naar verwachte
overlast voor de woon- en leefomgeving.
De reden om niet aan te sluiten bij de categorie-indeling gehanteerd in onder andere het recent vastgestelde bestemmingsplan Akkrum-
Nes is omdat hierin bij de Horeca categorie 2 een aantal verschillende soorten horeca - met verschillende "zwaartes" onder één categorie
zijn ingedeeld. In het horecabeleid wordt juist ingestoken op verbreding en diversiteit. Dan is deze indeling niet onderscheidend genoeg.
De horeca categorie 3, zaalaccommodaties, is voor het centrum van Grou minder van belang, lijkt op dit moment wat "uit de tijd" te zijn.
44
Ruimtelijk Horecabeleid Grou 15 november 2011