Artikel 5. De kennisgeving, dat een slachtdier dood geboren, gestorven of in nood gedood is, als bedoeld in artikel 3 van het besluit, geschiedt zo spoedig moge lijk, doch uiterlijk op de eerste werkdag na het waarnemen van de dood of na het doden, aan het bureau van de vleeskeuringsdienst gedurende de tijd, dat het bu reau is geopend. Artikel 6. 1Behoudens het bepaalde in artikel 9 der wet is ieder^inede gemeente vlees in voert dat niet gekeurd of nader gekeurd is in een der tot de vleeskeurings dienst behorende gemeenten verplicht hiervan onverwijld kennis te geven aan het bureau van de vleeskeuringsdienst gedurende de tijd, dat het bureau is geopend, met vermelding van de plaats, waar het vlees, in afwachting van de nadere keuring, als bedoeld in artikel 8 van de wet, zich bevindt. 2. Van ingevoerd verpakt vlees, dat is gemerkt op de wijze, bedoeld in artikel 46 derde lid, van het besluit, mag de verzegeling niet worden verbroken zonder toestemming van de met de keuring belaste ambtenaar. Van de keuring Artikel 7 Met de keuring en de nadere keuring is met inachtneming van de terzake wettelijk verleende bevoegdheid het personeel van de vleeskeuringsdienst belast. Artikel 8. 1De keuring vóór het slachten geschiedt ter plaatse, waar het slachtdier zich bevindt, vermeld in de kennisgeving, bedoeld in artikel 4, met dien verstande, dat indien deze plaats zich niet in de onmiddellijke nabijheid bevindt van die waar de slachting zal geschieden, de directeur een andere plaats kan aanwijzen 2. De keuring na het slachten geschiedt ter plaatse van slachting, vermeld in de kennisgeving, bedoeld in artikel 4- 3. De keuring van gestorven of in nood gedode slachtdieren geschiedt in de open bare noodslachtplaats te Oldeboorn. 4. De keuring van in de gemeente ingevoerd vlees geschiedt ter plaatse, vermeld in de kennisgeving, bedoeld in artikel 6. Artikel 9. 1. Op zondag, benevens op door burgemeester en wethouders aan te wijzen dagen, wordt niet gekeurd, tenzij de directeur in een bijzonder geval keuring nodig oordeelt. 2. Op werkdagen geschiedt de keuring tussen uren, welke door burgemeester en wethouders worden vastgesteld. Artikel 10. 1De keuring vóór het slachten heeft plaats zo spoedig mogelijk en in elk geval niet later dan op de eerstvolgende werkdag nè die, waarop de kennisgeving, bedoeld in artikel 4» werd verricht. 2. De keuring nè het slachten heeft plaats zo spoedig mogelijk en in elk geval niet later dan op de eerstvolgende werkdag nè die, waarop het slachten werd beëindigd 3. De keuring van in de gemeente ingevoerd vlees heeft plaats zo spoedig moge lijk en in elk geval niet later dan op de eerstvolgende werkdag nè, die, waar op de kennisgeving, bedoeld in artikel 6, werd verricht. - Artikel 11.-

Historisch Centrum Leeuwarden

Raadsverslagen Idaarderadeel 1935-1983 | 1964 | | pagina 49