>HET NIEUWSBLAD VAN WATEREN
De Burgemeester van Wateren ontvangt
Bourgondische levensgenieters
Topkwaliteit tegen
uiterst lage prijzen
■T KLEINE KRAUTS JE
Vol met
plannen
Welkom aan ons 75-gerechten diner
Dat is nog
eens vorstelijk
dineren!!!
Muurschilderingen
in zomerzaal?
Wateren
Eet zoveel u lust!
Onbeperkt buffelen aan
ons Drents-Bourgondisch
vis/vleesbuffet
Nu zeven dagen
per week buffetten
geopend
Eet zoveel u lust van circa
75 gerechten voor 27,50
55+ 20,00 (ma t/m vr)
10,00 (kinderen tot 10 jaar)
Bourgondisch
team altijd
paraat
Chefkok
kookt met
vaste hand
Welkom aan ons 75-gerechten diner; onbeperkt eten aan onze buffetten"
Eet zoveel als u lust. Uw eigen ijskeuze!
A ..M* V
VOOR LEEUWARDEN EN DE WIJDE WERELD ER OMHEEN
pagina 10
OÖQQ VRIJDAG 1 JULI 1'
WATEREN - Door hei grote aantal Bourgondische levensgenieters die de weg naar Wateren inmiddels
weten tc vinden heeft chefkok Maarten Groenendijk besloten om op korte termijn het restaurant nog
verder aan te passen en uit te breiden. Dit is inmiddels de vierde grote verbouwing in twee jaar tijd. De
daad is vooreen deel reeds bij het woord gevoegd. Het resultaat is de fraaie overdekte zomerzaal, com
pleet met biljart en spelen.
Vier jaar geleden introduceerden
Maarten en Gea Groenendijk-Alf-
rink temidden van hel schilderachti
ge Drentse landschap de formule
van hel onbeperkte eten Voor
slechts 27.50. 55 plussers f 20.00
(van maandag lot en met vrijdag) en
kinderen onder de tien jaar 10.00.
kan men er genieten van circa 75
gerechten en 5 soorten brood. Een
minimale prijs voor maximaal ge
meten
Hel bleek een gouden greep Van
heinde en verre komt men Bour
gondisch buffelen bij De Burge
meester van Wateren. Maarten die
levens chefkok is. is zelf eeri rasech
te Bourgondische levensgenieter
Veel culinaire ervaring deed hij op
tijdens zijn werk in 7 landen Met
die kennis kwam hij terug naar
Nederland. Het is een gat in markt,
volgens de gastheer
Een klein deel van het 35 meier lange buffet mei de 75 gerechten.
Het buffel zoals het vroeger was is
het fijnste en dat is wat wij brengen
in een moderne vorm. Soepen.
lees. vis. 3 of 4 verse warme sei
zoensgroenten. koude en warme ge
rechten. een ieder komt aan z'n trek
ken. ook de vegetariër en het zout
en suikervrije dieet. We zijn klein
begonnen Onbeperkt kip eten. later
varkenshaas en schnitzels Nu 75
gerechten
Het bedrijf groeide in twee jaar tijd
op dezelfde voet mee van 50 naar
circa 350 zitplaatsen De sfeer is ge
weldig. door een laan van bloemen
en planten komt men binnen in hel
oergezellige boerderijrcstauruni De
geur van hoog opgestapeld open
haard hout aan weerskanten van de
hal laat de bezoeker direct weten,
hier is het anders dan elders.
Centraal een markante open haard,
stenen vloeren, romantische balken,
boerenbont en veel kaarsen, zetten
de puntjes op de Bourgondische i
Er is ruimte genoeg voor de gebrui
ker van de rolstoel.
Dan nog twee knusse vrije zalen
met dezelfde gezellige sfeer voor
kleine groepen van circa 30 en 60
personen. Kinderen worden als vol
waardige Bourgondiërs ontvangen,
de kinderstoel slaat klaar De over
dekte zomerzaal is geschikt voor
Een kijkje in het restaurant met de markante open haard.
Restaurant De Burgemeester van Wateren, romantisch gevestigd in een voormalige boerderij, gelegen in het prachtige Drentse landschap. Voor
hel restaurant een fraaie bloemengalerij.
maximaal 200 gasten. Ook hier een
fraaie open haard, een bar en vele
zitplaatsen voor Bourgondische le
vensgenieters.
Partijen en feesten
Restaurant De Burgemeester van
Wateren is uitermate geschikt vtxir
de eenling, twee personen of gezin.
maar ook partijen, familiefeesten,
verenigingen en clubs. Reservering
is gewenst Levende muziek is op
afspraak mogelijk.
Winters gaan de deuren zes weken
op slot. van 19 december tot I fe
bruart. Dan is er tijd voor nieuwe
plannen of daadwerkelijke uitbrei
dingen. Ondernemen is groeien,
maar ook in dicrtstvcrlemng. zegt
gastvrouwe Gea vol overtuiging.
De keukenbrigade is er 's ochtends
op tijd bij Alle ingrediënten worden
iedere dag zorgvuldig vers gesne
den en voorbereid Het buffel is
geen dag hetzelfde. De groenteboer
komt elke dag langs met verse
groenten en fruit. Een hele organi
satie om elke dag de 75 gerechten
weer op tafel te krijgen. Wel twintig
kookpitten helpen bij het hoge
tempo waarin moet worden ge
werkt.
De nieuwste snuljes op keukenge-
bied zijn de laatste jaren aange
bracht Broodovens voor de 5 soor
ten brood, grills, steamers, vacuum-
machines. snij- en schilapparatuur.
koel- en vriescellen Een waar keu
kenparadijs.
Met twaalf uitermate toegewijde
medewerkers, zorgen Maarten en
Gea zeven dagen per week voor een
spectaculair Bourgondisch buffel
dat zijn weerga niet kent.
De respons is overweldigend, de
gasten zeggen hel voort
De Burgemeester van Wateren is
geopend voor I gast. maar ook voor
gezelschappen
Kwaliteit en gezelligheid dat is de
beste reclame die er is. zegt Gea. En
dat alles voor een betaalbare prijs
Alles is volop in beweging, maar men kan ook
niet anders verwachten bij de De Burge
meester van Wateren.
Het grote terras is inmiddels overdekt en om
getoverd tot oergezellige zomerzaal. De sfeer
is er altijd zomers, zelfs bij slecht weer. Bont
gedekte tafels met grote parasols vullen de bij
zondere ruimte. Ook hier een markante open
haard als prima sfeermaker bij uitstek. In de
spelenhoek is een gezellige bar. De houten
wanden van vers gezaagde schaaldelen zijn
voorbestemd om nog te worden beschilderd.
Bourgondische taferelen zullen de sfeer in de
nabije toekomst nog meer verhogen. Alles is
groot en ruim opgezet in de zomerzaal, met
minder kan je gewoon niet toe. Om ook groe
pen te ontvangen, moetje ruimte creëren.
"Nieuwe plannen" pruttelen alweer op het on-
dernemersvuur. En dat houden we nog even
voor onszelf.
Er is nog ruimte genoeg voor leuke dingen.
Zodra alle vergunningen rond zijn gaan we
weer verder met de uitbreiding van De
Burgemeester van Wateren, zegt Gea beslist.
Wnrdl vervolg!)
De zomerzaal, met intussen een dak erboven.
Met een eigen ingang is deze gezellige ruimte
een aanwinst voor het restaurant.
Stilstand is achteruitgang en dat komt in het planncnboek
van Maarten en Gea niet voor. Een hele aanpak dal wel.
om alle ideeën die in hei hoofd van de bruisende onderne
mers omgaan, in praktijk tc brengen.
Het resultaat ts meer dan de moeite waard. Nieuw is dc
gekoelde rauwkosi-viirine. waardoor hel buffel in lengte
in toegenomen lol 35 meter.
Om het iedereen naar de zin le maken is hel soepenbuffet
uitgebreid lot drie soepen.
Vers getapt bier en prima wijnen mogen bij de
Bourgondische geneugten niet ontbreken. In het loeljes-
buflet zijn wel 13 soorten ijs in allerhande smaken
Prachtig alles zelf uitkiezen en opscheppen.
"Wat een feest", dc kinderen raken niet uitgeschept bij dc
twee ijsvitrtnes. Onbeperkt ook nog 5 subtropische
vruchten. 5 soonen pudding en schep maar op slagroom.
Dc vele soorten brood komen elk kwartier vers en knap
perig uit de oven. Heerlijk met room- en kruidenboter
Eën ding wil Maarten nog wel kwijt. Veel mensen denken
dal Bourgondisch tafelen zo veel wil zeggen als met de
handen eten en het afval op de grond Dal is bij ons be
slist niet het geval Gezelligheid is bij ons troef, maar net
heid slaat eveneens hoog in het Bourgondische vaandel
av
RESTAURANT
U R A
Je Burgemeester van
Bourgondisci I
Bulletin
Ook als u geen culinair
kenner bent, zeggen de
volgende smakelijke de
tails u genoeg.
Soepenbuffet
Rauwkostbuffet
Koud buffet
Warm buffet
Toetjesbuffet
Soepen/BroodbufTct
Champignonsoep
Kippcsoep
Tomatensoep
Kruidenboter/Roomboter
Vijf soorten brood
vers uit de oven
Rauwkostbuffet
Gemengde salade
Waldorf salade
Balkunsalade
Wortel-rettich salade
Komkommer-dille salade
Havvaii-salade
Knoflooksalude
Kerriesalade
Zoel-zuur medaillon
Olijven
Koud bufTet
Zoute haring
Rol mops
Zure mosselen
Mosselen in Catalaanse sji
Gerookte Heek
Garnalen-zalmsalade
Gerookte Haaichutkjcs
Brado
Crabstieks
Visdtsk
Kip-kerrie salade
Eiersalade
Kalkoenrolladc
Frieandcuu
Rundvleessalade
Meloen
Verse ananas
Warm buffet
Varkensrollude
Schnitzel
Saté
Sparc-ribs in zigeunersuu
Varkenshaas in
champignonsaus
Grootmoeders
runderstoofvlecs
Kipfilet met kerriesaus
Kalkoenrolludo
Fricandeau
Bocrcnbraudworst
Gebakken mosselen
Vïsvtngcrs
Kibbeling
Pommes paristenncs
Aardappclkrokettcn
Frites
Rö.sti
Rijst
Groente loempia
Verse bloemkool"
Verse worteltjes'
Verse Paksoi"
Grootmoeders wijnstoofpei
scizocnsgroente)
ToetjesbufTct
13 soonen roomijs
Gemengde vruchten
Ananas
Mandarijnen
Appelmoes
Slagroom
4 soorten pudding
Totaal circa 75 gerechten e
5 soonen brood
Buffetten geopend
Vanaf I februari* vrijdu;
zaterdag vanaf 16.00 uur
Zondagen feestdagen
vanaf 13 (X) uur.
Vanaf hemelvaart tot I of
tober* van maandag t/m
zaterdag vanaf 16.00 uut
Zondag cn feestdagen
vanaf 13.00 uur.
Van I oktober tot ^de
cember* vrijdag, zaterd;
vanaf 16.00 uur. Zondag
en leestdagen vanaf
13.00 uur
Gesloten van 19 decembc
lot I februari 1995.
VOORAF
RESERVEREN
NOODZAKELIJK
Andere lijden/dagen voot
gezelschappen tn overlej
mogelijk.
Wateren 5,
8438 SB Wateren,
gem. Diever-Drenthe
Telefoon 05212-7666
Telefax 05212-7430