>HET NIEUWSBLAD VAN WATEREN De Burgemeester van Wateren ontvangt Bourgondische levensgenieters Topkwaliteit tegen uiterst lage prijzen ■T KLEINE KRAUTS JE Vol met plannen Welkom aan ons 75-gerechten diner Dat is nog eens vorstelijk dineren!!! Muurschilderingen in zomerzaal? Wateren Eet zoveel u lust! Onbeperkt buffelen aan ons Drents-Bourgondisch vis/vleesbuffet Nu zeven dagen per week buffetten geopend Eet zoveel u lust van circa 75 gerechten voor 27,50 55+ 20,00 (ma t/m vr) 10,00 (kinderen tot 10 jaar) Bourgondisch team altijd paraat Chefkok kookt met vaste hand Welkom aan ons 75-gerechten diner; onbeperkt eten aan onze buffetten" Eet zoveel als u lust. Uw eigen ijskeuze! A ..M* V VOOR LEEUWARDEN EN DE WIJDE WERELD ER OMHEEN pagina 10 OÖQQ VRIJDAG 1 JULI 1' WATEREN - Door hei grote aantal Bourgondische levensgenieters die de weg naar Wateren inmiddels weten tc vinden heeft chefkok Maarten Groenendijk besloten om op korte termijn het restaurant nog verder aan te passen en uit te breiden. Dit is inmiddels de vierde grote verbouwing in twee jaar tijd. De daad is vooreen deel reeds bij het woord gevoegd. Het resultaat is de fraaie overdekte zomerzaal, com pleet met biljart en spelen. Vier jaar geleden introduceerden Maarten en Gea Groenendijk-Alf- rink temidden van hel schilderachti ge Drentse landschap de formule van hel onbeperkte eten Voor slechts 27.50. 55 plussers f 20.00 (van maandag lot en met vrijdag) en kinderen onder de tien jaar 10.00. kan men er genieten van circa 75 gerechten en 5 soorten brood. Een minimale prijs voor maximaal ge meten Hel bleek een gouden greep Van heinde en verre komt men Bour gondisch buffelen bij De Burge meester van Wateren. Maarten die levens chefkok is. is zelf eeri rasech te Bourgondische levensgenieter Veel culinaire ervaring deed hij op tijdens zijn werk in 7 landen Met die kennis kwam hij terug naar Nederland. Het is een gat in markt, volgens de gastheer Een klein deel van het 35 meier lange buffet mei de 75 gerechten. Het buffel zoals het vroeger was is het fijnste en dat is wat wij brengen in een moderne vorm. Soepen. lees. vis. 3 of 4 verse warme sei zoensgroenten. koude en warme ge rechten. een ieder komt aan z'n trek ken. ook de vegetariër en het zout en suikervrije dieet. We zijn klein begonnen Onbeperkt kip eten. later varkenshaas en schnitzels Nu 75 gerechten Het bedrijf groeide in twee jaar tijd op dezelfde voet mee van 50 naar circa 350 zitplaatsen De sfeer is ge weldig. door een laan van bloemen en planten komt men binnen in hel oergezellige boerderijrcstauruni De geur van hoog opgestapeld open haard hout aan weerskanten van de hal laat de bezoeker direct weten, hier is het anders dan elders. Centraal een markante open haard, stenen vloeren, romantische balken, boerenbont en veel kaarsen, zetten de puntjes op de Bourgondische i Er is ruimte genoeg voor de gebrui ker van de rolstoel. Dan nog twee knusse vrije zalen met dezelfde gezellige sfeer voor kleine groepen van circa 30 en 60 personen. Kinderen worden als vol waardige Bourgondiërs ontvangen, de kinderstoel slaat klaar De over dekte zomerzaal is geschikt voor Een kijkje in het restaurant met de markante open haard. Restaurant De Burgemeester van Wateren, romantisch gevestigd in een voormalige boerderij, gelegen in het prachtige Drentse landschap. Voor hel restaurant een fraaie bloemengalerij. maximaal 200 gasten. Ook hier een fraaie open haard, een bar en vele zitplaatsen voor Bourgondische le vensgenieters. Partijen en feesten Restaurant De Burgemeester van Wateren is uitermate geschikt vtxir de eenling, twee personen of gezin. maar ook partijen, familiefeesten, verenigingen en clubs. Reservering is gewenst Levende muziek is op afspraak mogelijk. Winters gaan de deuren zes weken op slot. van 19 december tot I fe bruart. Dan is er tijd voor nieuwe plannen of daadwerkelijke uitbrei dingen. Ondernemen is groeien, maar ook in dicrtstvcrlemng. zegt gastvrouwe Gea vol overtuiging. De keukenbrigade is er 's ochtends op tijd bij Alle ingrediënten worden iedere dag zorgvuldig vers gesne den en voorbereid Het buffel is geen dag hetzelfde. De groenteboer komt elke dag langs met verse groenten en fruit. Een hele organi satie om elke dag de 75 gerechten weer op tafel te krijgen. Wel twintig kookpitten helpen bij het hoge tempo waarin moet worden ge werkt. De nieuwste snuljes op keukenge- bied zijn de laatste jaren aange bracht Broodovens voor de 5 soor ten brood, grills, steamers, vacuum- machines. snij- en schilapparatuur. koel- en vriescellen Een waar keu kenparadijs. Met twaalf uitermate toegewijde medewerkers, zorgen Maarten en Gea zeven dagen per week voor een spectaculair Bourgondisch buffel dat zijn weerga niet kent. De respons is overweldigend, de gasten zeggen hel voort De Burgemeester van Wateren is geopend voor I gast. maar ook voor gezelschappen Kwaliteit en gezelligheid dat is de beste reclame die er is. zegt Gea. En dat alles voor een betaalbare prijs Alles is volop in beweging, maar men kan ook niet anders verwachten bij de De Burge meester van Wateren. Het grote terras is inmiddels overdekt en om getoverd tot oergezellige zomerzaal. De sfeer is er altijd zomers, zelfs bij slecht weer. Bont gedekte tafels met grote parasols vullen de bij zondere ruimte. Ook hier een markante open haard als prima sfeermaker bij uitstek. In de spelenhoek is een gezellige bar. De houten wanden van vers gezaagde schaaldelen zijn voorbestemd om nog te worden beschilderd. Bourgondische taferelen zullen de sfeer in de nabije toekomst nog meer verhogen. Alles is groot en ruim opgezet in de zomerzaal, met minder kan je gewoon niet toe. Om ook groe pen te ontvangen, moetje ruimte creëren. "Nieuwe plannen" pruttelen alweer op het on- dernemersvuur. En dat houden we nog even voor onszelf. Er is nog ruimte genoeg voor leuke dingen. Zodra alle vergunningen rond zijn gaan we weer verder met de uitbreiding van De Burgemeester van Wateren, zegt Gea beslist. Wnrdl vervolg!) De zomerzaal, met intussen een dak erboven. Met een eigen ingang is deze gezellige ruimte een aanwinst voor het restaurant. Stilstand is achteruitgang en dat komt in het planncnboek van Maarten en Gea niet voor. Een hele aanpak dal wel. om alle ideeën die in hei hoofd van de bruisende onderne mers omgaan, in praktijk tc brengen. Het resultaat ts meer dan de moeite waard. Nieuw is dc gekoelde rauwkosi-viirine. waardoor hel buffel in lengte in toegenomen lol 35 meter. Om het iedereen naar de zin le maken is hel soepenbuffet uitgebreid lot drie soepen. Vers getapt bier en prima wijnen mogen bij de Bourgondische geneugten niet ontbreken. In het loeljes- buflet zijn wel 13 soorten ijs in allerhande smaken Prachtig alles zelf uitkiezen en opscheppen. "Wat een feest", dc kinderen raken niet uitgeschept bij dc twee ijsvitrtnes. Onbeperkt ook nog 5 subtropische vruchten. 5 soonen pudding en schep maar op slagroom. Dc vele soorten brood komen elk kwartier vers en knap perig uit de oven. Heerlijk met room- en kruidenboter Eën ding wil Maarten nog wel kwijt. Veel mensen denken dal Bourgondisch tafelen zo veel wil zeggen als met de handen eten en het afval op de grond Dal is bij ons be slist niet het geval Gezelligheid is bij ons troef, maar net heid slaat eveneens hoog in het Bourgondische vaandel av RESTAURANT U R A Je Burgemeester van Bourgondisci I Bulletin Ook als u geen culinair kenner bent, zeggen de volgende smakelijke de tails u genoeg. Soepenbuffet Rauwkostbuffet Koud buffet Warm buffet Toetjesbuffet Soepen/BroodbufTct Champignonsoep Kippcsoep Tomatensoep Kruidenboter/Roomboter Vijf soorten brood vers uit de oven Rauwkostbuffet Gemengde salade Waldorf salade Balkunsalade Wortel-rettich salade Komkommer-dille salade Havvaii-salade Knoflooksalude Kerriesalade Zoel-zuur medaillon Olijven Koud bufTet Zoute haring Rol mops Zure mosselen Mosselen in Catalaanse sji Gerookte Heek Garnalen-zalmsalade Gerookte Haaichutkjcs Brado Crabstieks Visdtsk Kip-kerrie salade Eiersalade Kalkoenrolladc Frieandcuu Rundvleessalade Meloen Verse ananas Warm buffet Varkensrollude Schnitzel Saté Sparc-ribs in zigeunersuu Varkenshaas in champignonsaus Grootmoeders runderstoofvlecs Kipfilet met kerriesaus Kalkoenrolludo Fricandeau Bocrcnbraudworst Gebakken mosselen Vïsvtngcrs Kibbeling Pommes paristenncs Aardappclkrokettcn Frites Rö.sti Rijst Groente loempia Verse bloemkool" Verse worteltjes' Verse Paksoi" Grootmoeders wijnstoofpei scizocnsgroente) ToetjesbufTct 13 soonen roomijs Gemengde vruchten Ananas Mandarijnen Appelmoes Slagroom 4 soorten pudding Totaal circa 75 gerechten e 5 soonen brood Buffetten geopend Vanaf I februari* vrijdu; zaterdag vanaf 16.00 uur Zondagen feestdagen vanaf 13 (X) uur. Vanaf hemelvaart tot I of tober* van maandag t/m zaterdag vanaf 16.00 uut Zondag cn feestdagen vanaf 13.00 uur. Van I oktober tot ^de cember* vrijdag, zaterd; vanaf 16.00 uur. Zondag en leestdagen vanaf 13.00 uur Gesloten van 19 decembc lot I februari 1995. VOORAF RESERVEREN NOODZAKELIJK Andere lijden/dagen voot gezelschappen tn overlej mogelijk. Wateren 5, 8438 SB Wateren, gem. Diever-Drenthe Telefoon 05212-7666 Telefax 05212-7430

Historisch Centrum Leeuwarden

’t Kleine Krantsje, 1964-1997 | 1994 | | pagina 10