slachthuis is aangekomen, kennis op het kantoor van de vleeskeuringsdienst
gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend.
Artikel 5
De kennisgeving, dat een slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood ge
dood is, geschiedt zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op de eerste werk
dag na het waarnemen van de dood of na het doden aan het kantoor van de
vleeskeuringsdienst gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend.
Artikel 6
1. Ieder, die vlees invoert in de gemeente, alsmede de eigenaar of houder
van vlees, dat in de gemeente volgens de bepalingen van de Veewet is
goedgekeurd en dat niet naar het buitenland wordt uitgevoerd, is ver
plicht hiervan onverwijld kennis te geven aan het kantoor van de vlees
keuringsdienst gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend,
2. Van ingevoerd verpakt vlees, dat is gemerkt op de wijze, bedoeld in
artikel 46, derde lid, van het besluit, mag de verzegeling niet worden
verbroken zonder toestemming van de met de keuring belaste ambtenaar.
De keuring
Artikel 7
1, De keuring v*<5r het slachten geschiedt op het terrein van het slacht
huis,
2, De keuring n& het slachten geschiedt in een der daarvoor bestemde loka
liteiten van het slachthuis.
3, je keuring van gestorven of in nood gedode slachtdieren geschiedt in
de daarvoor bestemde lokaliteiten van hot slachthuis of in de nood-
slachtplaats,
4, De nadere keuring van vlees, bedoeld in artikel 6, eerste lid, geschiedt
in een der daarvoor bestemde lokaliteiten van het slachthuis.
Artikel 3
1. Op zondag, benevens op door burgemeester en wethouders aan to wijzen
dagen, wordt niet gekeurd.
2. Op werkdagen geschiedt de keuring tussen de uren, welke door burgemeester
en wethouders worden vastgesteld.
Artikel 9
1# De keuring v66x het slachten hoeft plaats zo spoedig mogelijk, althans
binnen twee uren na de kennisgeving, bedoeld in artikel 4,
he keuring n?L het slachten heeft plaats zo spoedig mogelijk en in elk
geval binnen twaalf uren na het tijdstip, waarop het slachten is be
ëindigd,
3. De nadere keuring van vlees, bedoeld in artikel 6, eerste lid, heeft
plaats zo spoedig mogelijk, althans binnen twee uren na de kennisgeving,
bedoeld in artikel 6,
Artikel 10
Indien de keuringsdierenarts voor het nemen van de juiste keuringsbeslis
sing zulks noodzakelijk acht, mag hij zijn uitspraak uitstellen, met dien
verstande, dat deze niet later wordt gegeven dan op de tweede werkdag na
die, waarop de keuring nil het slachten, onderscheidenlijk de nadere
keuring, als bedoeld in artikel 8 of artikel 50, vierde lid, van de wet,
werd aangevangen.
"Artikel 11"
Artikel 11
Hij, die vlees ter keuring aanbiedt, is verplicht bij voorwaardelijke goed
keuring dit vlees onder ambtelijk toezicht over te brengen of te doen
overbrengen naar een door de directeur aangewezen plaats, wanneer zulks
van hem wordt verlangd.
Artikel 12
1, Op verzoek van degene, die vlees ter keuring aanbiedt, verstrekt de
directeur hem een schriftelijk bewijs van afkeuring of van voorwaarde
lijke goedkeuring, waarin worden vermeld de datum en de reden van de
afkeuring of van de voorwaardelijke goedkeuring, alsmede het nummer van
het verzekeringsoormerk, indien dit voorkomt.
2. Een afschrift van dit bewijs, waarop het woord "afschrift" op duidelijke
wijze is vermeld, mag uitsluitend aan de in het eerste lid bedoelde per
soon worden verstrekt.
Artikel 13
In de stempelmerken, bedoeld in de artikelen 38» 39? 40, 41 en 43 van het
besluit, wordt voor de naam van de gemeente de aanduiding LEEUWARD. aange
bracht.
Artikel 14
Onverminderd het bepaalde in artikel 219 van het Wetboek van Strafrecht, is
het een ieder verboden, uitgezonderd de met de keuring belaste ambtenaren,
de aangebrachte merken, bedoeld in het besluit, geheel of gedeeltelijk on
leesbaar te maken of te verwijderen, voordat het vlees aan de consument
wordt afgeleverd, dan wel kennelijk voor aflevering aan de consument gereed
ligt of gereed v;ordt gemaakt.
Herkeuring
Artikel 15
1. Herkeuring van vloes wordt, met inachtneming van het bepaalde in artikel
51 van het besluit, schriftelijk aangevraagd bij de burgemeester van
de gemeente Leeuwarden, nadat aan de directeur van dat voornemen kennis
is gegeven,
2. Bij de aanvraag tot herkeuring legt de belanghebbende een bewijs over,
dat hij op het kantoor van do vleeskeuringsdienst een door burgemeester
en wethouders te bepalen bedrag heeft gestort. Dit bedrag wordt na afloop
van de herkeuring zo spoedig mogelijk teruggegeven na aftrek van de in
het derde en vierde lid bedoelde kosten,
3. Indien bij de herkeuring de eerste uitspraak wordt gehandhaafd, komen
de aan de herkeuring verbonden kosten voor rekening van de aanvrager,
4. In het geval van artikel 51 vierde lid, van het besluit' komt de helft
van de aan de herkeuring verbonden kosten voor rekening van de aanvrager.
5. De herkeuringsdierenartsen ontvangen ter zake van hun werkzaamheden een
door burgemeester en wethouders vast te stellen vergoeding,
In- en doorvoer van vlees of vleeswaren
Artikel 16
1. Hij, die vlees of vleeswaren vervoert, in zijn bezit of onder zijn be
heer heeft, is verplicht dit of deze op eerste vordering van de ambte
naren"