IV Verschillen in categorie-indeling
De in het Ruimtelijk Horecabeleid Grou gehanteerde categorie-indeling wijkt af van de categorie-indeling in het bestemmingsplan Grou-
Kom en het bestemmingsplan Akkrum-Nes. Hier is bewust voor gekozen, in de overweging is opgenomen waarom.
Categorieën bestemmingsplan Grou-Kom
Met name met het oog op de verschillen in hinder voor het woonmilieu, wordt de horeca apart bestemd in zes categorieën' cafetaria
cafe-/bar, restaurant, discotheek, pension en hotel of hotel-/restaurant. Uitbreiding is alleen mogelijk voor bestaande hotels,
hotel/restaurants, pensions en restaurants, mits de toevoeging niet ten koste gaat van het woon- en leefklimaat. Winkelhoreca, zoals een
koffiepunt bij de bakker, behoort ondergeschikt tot detailhandel. De oppervlakte mag dan niet meer dan 10% van de
bedrijfsvloeroppervlakte bedragen.
Restaurant
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van maaltijden
Hotel-/restaurant
Een horecabedrijf dat is gericht op het verstrekken van logies, al dan niet in combinatie met een restaurant
Pensions
Een horecabedrijf dat is gericht op het verstrekken van logies en waarbij dranken en maaltijden voornamelijk aan logiesgasten worden
verstrekt en een naar de aard daarmee gelijk te stellen horecabedrijf, zoals een (jeugd)herberg
Cafetaria
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van kleine etenswaren en niet-alcoholische dranken, en een naar de aard
daarmee gelijk te stellen horecabedrijf, zoals een snackbar of ijssalon
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van dranken, en een naar de aard daarmee gelijk te stellen horecabedrijf
zoals een bar 1
Discotheek
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van dranken en dat tevens gelegenheid biedt tot dansen en een naar de
aard daarmee gelijk te stellen horecabedrijf, zoals een bar-/dancing
41
Ruimtelijk Horecabeleid Grou 15 november 2011