BOARNSTERHIM
gemeente
V
R
Verslag van
Aanwezig
Notulist
Datum
Locatie
overleg Horeca-ondernemers Grou
van de Klankbordgroep: Felix van Beek (wethouder), Jildau Wiersma (beleids
medewerker), Tjalling Dijkstra (BCG), Sake Porte (PLB), Marjan Soepboer
(KNHB) en Melle Bakker (dubbelfunctie: zowel Klankbord als ondernemer)
Horeca-ondernemers: Piet-Hein de Vries en Debbie de Vries (Broodcafé),
Eric Ferwerda (Deksels Eten en Drinken) en Melle Bakker (restaurant De Vrij
heid)
Jannie de Groot-Overvoorde
5 oktober 2011aanvang 1 9.30 uur
gemeentehuis (kantine)
1Opening
Met een hartelijk welkom voor de aanwezigen door Felix van Beek
Eventuele mededelingen
Er zijn afmeldingen ontvangen van: Gerlof Bleeker, Marcel Oost, Pieter Dijkstra en Kees Veen-
stra
Omdat het een kleine groep is vindt het overleg plaats aan de ronde tafel. Boekwerkjes met
het concept Ruimtelijk Horecabeleid liggen op tafel.
2. Voorstel ronde
De aanwezigen stellen zich kort aan elkaar voor.
3. Inspraak
Aanleiding
Jildau neemt kort de voorbereiding en tot standkoming van de nota door en gaat in op de systema
tiek en gemaakte keuzes.
Er wordt naar voren gebracht dat het aantal van tien uitbreidingen als beangstigend wordt ervaren.
Er wordt aangegeven Grou als product eerst te versterken voor er meer horeca wordt toegestaan.
In de zomer is er best een boterham te verdienen, maar in verband met de recessie is deze boter
ham in de wintermaanden gauw opgegeten.
Door Felix van Beek wordt hierop geantwoord dat er nu beleid gemaakt moet worden om straks
kansen te kunnen bieden en pro-actief te kunnen handelen. In Grou zijn op dit moment veel ont
wikkelingen gaande om het product Grou te versterken: Waterfront, Hellingshaven/ sanitair/ mu
ziektent/ herstrating Hoofdstraat, Abbemastate parkeren; inzet parkeren, kleine ijsbaanterrein/ He-
ma. Dit zijn allemaal zaken die voor Grou een impuls zijn.
Het aantal van tien lijkt veel, maar is ook een theoretische ruimte. Twee locaties zijn in principe
vergeven (locatiegebonden). Te weten: daghoreca ten behoeve van het zeilcentrum aan de Blikpol-
le en locatie Minne Finne of Hellingshaven. Het Waterfront kan dan goed voorzien worden met drie
bedrijven (met het bestaande Theehuis) aan de kop.
Wanneer er een aanvraag binnenkomt bij de gemeente voor een nieuwe horecagelegenheid, moet
deze getoetst worden in verband met Wet- en regelgeving. Kwaliteit en diversiteit staat dan hoog
in het vaandel.
VERSLAG overleg Horeca-ondernemers Grou 05 oktober 2011.doc/bpde/1