De beleidsintentie, van de indeling in de drie zones en in de verschillende categorieën, is om te komen tot een ruimtelijk horecabeleid waarbij aan horeca-ontwikkelingen ruimte wordt geboden, zonder dat dit ten koste gaat van het woon- en leefklimaat. Categorieën Ruimtelijk horecabeleid Grou 1 Complementaire daghoreca Een horecabedrijf dat is gericht op het verstrekken van dranken en etenswaren aan bezoekers van centrumvoorzieningen, zoals ijssalons, croissanterieën, lunch- en tearooms, en naar de aard en openingstijd daarmee gelijk te stellen horecabedrijven 2. Horeca gericht op maaltiidverstrekkino Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van maaltijden, voomamelijk in de avond, zoals restaurants 3. Logiesverstrekkino Een horecabedrijf dat waarbij de bedrijfsuitoefening is gericht op het tegen vergoeding verstrekken van logies met als nevenactiviteit het verstrekken van maaltijden en/of dranken voor consumptie ter plaatse, zoals een pension of een hotel(-restaurant) 4- Horeca gericht op verstrekking van etenswaren en dranken Een horecabedrijf dat zowel is gericht op het verstrekken van etenswaren of dranken of een combinatie van beiden, zoals eetcafés, cafetaria s, snackbars, automatieken en shoarmazaken, welke naar gelang de aard, specifieke openingstijden hanteert, overdag 's avonds en/of 's nachts 5. Nachthoreca Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van dranken zoals cafés, bars en discotheken 13 Ruimtelijk Horecabeleid Grou 15 november 2011

Historisch Centrum Leeuwarden

Boarnsterhim vergaderstukken gemeenteraad | 2011 | | pagina 83