De beleidsintentie, van de indeling in de drie zones en in de verschillende categorieën, is om te komen tot een ruimtelijk horecabeleid
waarbij aan horeca-ontwikkelingen ruimte wordt geboden, zonder dat dit ten koste gaat van het woon- en leefklimaat.
Categorieën Ruimtelijk horecabeleid Grou
1 Complementaire daghoreca
Een horecabedrijf dat is gericht op het verstrekken van dranken en etenswaren aan bezoekers van centrumvoorzieningen,
zoals ijssalons, croissanterieën, lunch- en tearooms, en naar de aard en openingstijd daarmee gelijk te stellen horecabedrijven
2. Horeca gericht op maaltiidverstrekkino
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van maaltijden, voomamelijk in de avond, zoals restaurants
3. Logiesverstrekkino
Een horecabedrijf dat waarbij de bedrijfsuitoefening is gericht op het tegen vergoeding verstrekken van logies met als
nevenactiviteit het verstrekken van maaltijden en/of dranken voor consumptie ter plaatse, zoals een pension of een
hotel(-restaurant)
4- Horeca gericht op verstrekking van etenswaren en dranken
Een horecabedrijf dat zowel is gericht op het verstrekken van etenswaren of dranken of een combinatie van beiden, zoals
eetcafés, cafetaria s, snackbars, automatieken en shoarmazaken, welke naar gelang de aard, specifieke openingstijden
hanteert, overdag 's avonds en/of 's nachts
5. Nachthoreca
Een horecabedrijf dat voornamelijk is gericht op het verstrekken van dranken zoals cafés, bars en discotheken
13
Ruimtelijk Horecabeleid Grou 15 november 2011