Bovenstaande beleidskeuzes zijn weergegeven in onderstaande tabel. Toetsing aan onderstaande tabel is de eerste stap in de toetsing bij een verzoek om uitbreiding van een bestaand horecabedrijf of vestiging van een nieuw horecabedrijf. In de beleidsnota is in de analyse in deel B, geconcludeerd dat er geen duidelijke ondervertegenwoordigde horecasector in Grou aanwezig is. Van belang voor versterking van Grou als aantrekkelijk dorp om te wonen, verblijven en recreëren is daarom een differentiatie, dan wel kwaliteitsverbetering van het (bestaande) aanbod. Categorie Zone 1 Complementaire daghoreca 2 Horeca gericht op maaltijdverstrekking 3 Logiesverstrekking 4 Horeca gericht op verstrekking van etenswaren en dranken 5 Nachthoreca Zone: Kerngebied Horeca Wel uitbreiding mogelijk Wel uitbreiding mogelijk Geen ontwikkeling Wel uitbreiding mogelijk Geen ontwikkeling Zone: Randgebied Horeca Wel uitbreiding mogelijk Geen ontwikkeling Wel uitbreiding mogelijk (ten noorden van kerngebied) Geen ontwikkeling Geen ontwikkeling Zone: Schil Geen ontwikkeling (behoudens in toekomstig zeilcentrum Blikpôle) Wel uitbreiding mogelijk (enkel Hellinghaven of Minne Finne) Geen ontwikkeling Geen ontwikkeling4 Geen ontwikkeling Figuur 5: Ontwikkelingsmogelijkheden horeca per zone en per categorie De schil is bestemd voor de hoofdfunctie wonen. Het toestaan van horeca met categorie 4 brengt ongewenste functiemenging met zich mee. Ongewenst omdat aannemelijk is dat het woon- en leefklimaat door ruimte aan horeca in categorie 4 toe te staan, nadelig wordt beïnvloed. In de schil wordt op twee locaties ruimte geboden aan horecaontwikkelingen: in het Hellinghavengebouw of op de Minne Finne - in categorie 2 en in het toekomstig zeilcentrum - in categorie 1 Ruimtelijk Horecabeleid Grou 1 5 november 2011 16 r:r—

Historisch Centrum Leeuwarden

Boarnsterhim vergaderstukken gemeenteraad | 2011 | | pagina 86