Bovenstaande beleidskeuzes zijn weergegeven in onderstaande tabel. Toetsing aan onderstaande tabel is de eerste stap in de toetsing bij
een verzoek om uitbreiding van een bestaand horecabedrijf of vestiging van een nieuw horecabedrijf. In de beleidsnota is in de analyse in
deel B, geconcludeerd dat er geen duidelijke ondervertegenwoordigde horecasector in Grou aanwezig is. Van belang voor versterking van
Grou als aantrekkelijk dorp om te wonen, verblijven en recreëren is daarom een differentiatie, dan wel kwaliteitsverbetering van het
(bestaande) aanbod.
Categorie
Zone
1
Complementaire
daghoreca
2
Horeca gericht op
maaltijdverstrekking
3
Logiesverstrekking
4
Horeca gericht op
verstrekking van
etenswaren en
dranken
5
Nachthoreca
Zone: Kerngebied
Horeca
Wel uitbreiding
mogelijk
Wel uitbreiding
mogelijk
Geen ontwikkeling
Wel uitbreiding
mogelijk
Geen ontwikkeling
Zone: Randgebied
Horeca
Wel uitbreiding
mogelijk
Geen ontwikkeling
Wel uitbreiding
mogelijk
(ten noorden van
kerngebied)
Geen ontwikkeling
Geen ontwikkeling
Zone: Schil
Geen ontwikkeling
(behoudens in
toekomstig
zeilcentrum Blikpôle)
Wel uitbreiding
mogelijk
(enkel Hellinghaven
of Minne Finne)
Geen ontwikkeling
Geen ontwikkeling4
Geen ontwikkeling
Figuur 5: Ontwikkelingsmogelijkheden horeca per zone en per categorie
De schil is bestemd voor de hoofdfunctie wonen. Het toestaan van horeca met categorie 4 brengt ongewenste functiemenging met zich mee.
Ongewenst omdat aannemelijk is dat het woon- en leefklimaat door ruimte aan horeca in categorie 4 toe te staan, nadelig wordt beïnvloed. In
de schil wordt op twee locaties ruimte geboden aan horecaontwikkelingen: in het Hellinghavengebouw of op de Minne Finne - in categorie 2
en in het toekomstig zeilcentrum - in categorie 1
Ruimtelijk Horecabeleid Grou 1 5 november 2011
16
r:r—