slachthuis is aangekomen, kennis op het kantoor van de vleeskeuringsdienst gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend. Artikel 5 De kennisgeving, dat een slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood ge dood is, geschiedt zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op de eerste werk dag na het waarnemen van de dood of na het doden aan het kantoor van de vleeskeuringsdienst gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend. Artikel 6 1. Ieder, die vlees invoert in de gemeente, alsmede de eigenaar of houder van vlees, dat in de gemeente volgens de bepalingen van de Veewet is goedgekeurd en dat niet naar het buitenland wordt uitgevoerd, is ver plicht hiervan onverwijld kennis te geven aan het kantoor van de vlees keuringsdienst gedurende de tijd, dat het kantoor is geopend, 2. Van ingevoerd verpakt vlees, dat is gemerkt op de wijze, bedoeld in artikel 46, derde lid, van het besluit, mag de verzegeling niet worden verbroken zonder toestemming van de met de keuring belaste ambtenaar. De keuring Artikel 7 1, De keuring v*<5r het slachten geschiedt op het terrein van het slacht huis, 2, De keuring n& het slachten geschiedt in een der daarvoor bestemde loka liteiten van het slachthuis. 3, je keuring van gestorven of in nood gedode slachtdieren geschiedt in de daarvoor bestemde lokaliteiten van hot slachthuis of in de nood- slachtplaats, 4, De nadere keuring van vlees, bedoeld in artikel 6, eerste lid, geschiedt in een der daarvoor bestemde lokaliteiten van het slachthuis. Artikel 3 1. Op zondag, benevens op door burgemeester en wethouders aan to wijzen dagen, wordt niet gekeurd. 2. Op werkdagen geschiedt de keuring tussen de uren, welke door burgemeester en wethouders worden vastgesteld. Artikel 9 1# De keuring v66x het slachten hoeft plaats zo spoedig mogelijk, althans binnen twee uren na de kennisgeving, bedoeld in artikel 4, he keuring n?L het slachten heeft plaats zo spoedig mogelijk en in elk geval binnen twaalf uren na het tijdstip, waarop het slachten is be ëindigd, 3. De nadere keuring van vlees, bedoeld in artikel 6, eerste lid, heeft plaats zo spoedig mogelijk, althans binnen twee uren na de kennisgeving, bedoeld in artikel 6, Artikel 10 Indien de keuringsdierenarts voor het nemen van de juiste keuringsbeslis sing zulks noodzakelijk acht, mag hij zijn uitspraak uitstellen, met dien verstande, dat deze niet later wordt gegeven dan op de tweede werkdag na die, waarop de keuring nil het slachten, onderscheidenlijk de nadere keuring, als bedoeld in artikel 8 of artikel 50, vierde lid, van de wet, werd aangevangen. "Artikel 11" Artikel 11 Hij, die vlees ter keuring aanbiedt, is verplicht bij voorwaardelijke goed keuring dit vlees onder ambtelijk toezicht over te brengen of te doen overbrengen naar een door de directeur aangewezen plaats, wanneer zulks van hem wordt verlangd. Artikel 12 1, Op verzoek van degene, die vlees ter keuring aanbiedt, verstrekt de directeur hem een schriftelijk bewijs van afkeuring of van voorwaarde lijke goedkeuring, waarin worden vermeld de datum en de reden van de afkeuring of van de voorwaardelijke goedkeuring, alsmede het nummer van het verzekeringsoormerk, indien dit voorkomt. 2. Een afschrift van dit bewijs, waarop het woord "afschrift" op duidelijke wijze is vermeld, mag uitsluitend aan de in het eerste lid bedoelde per soon worden verstrekt. Artikel 13 In de stempelmerken, bedoeld in de artikelen 38» 39? 40, 41 en 43 van het besluit, wordt voor de naam van de gemeente de aanduiding LEEUWARD. aange bracht. Artikel 14 Onverminderd het bepaalde in artikel 219 van het Wetboek van Strafrecht, is het een ieder verboden, uitgezonderd de met de keuring belaste ambtenaren, de aangebrachte merken, bedoeld in het besluit, geheel of gedeeltelijk on leesbaar te maken of te verwijderen, voordat het vlees aan de consument wordt afgeleverd, dan wel kennelijk voor aflevering aan de consument gereed ligt of gereed v;ordt gemaakt. Herkeuring Artikel 15 1. Herkeuring van vloes wordt, met inachtneming van het bepaalde in artikel 51 van het besluit, schriftelijk aangevraagd bij de burgemeester van de gemeente Leeuwarden, nadat aan de directeur van dat voornemen kennis is gegeven, 2. Bij de aanvraag tot herkeuring legt de belanghebbende een bewijs over, dat hij op het kantoor van do vleeskeuringsdienst een door burgemeester en wethouders te bepalen bedrag heeft gestort. Dit bedrag wordt na afloop van de herkeuring zo spoedig mogelijk teruggegeven na aftrek van de in het derde en vierde lid bedoelde kosten, 3. Indien bij de herkeuring de eerste uitspraak wordt gehandhaafd, komen de aan de herkeuring verbonden kosten voor rekening van de aanvrager, 4. In het geval van artikel 51 vierde lid, van het besluit' komt de helft van de aan de herkeuring verbonden kosten voor rekening van de aanvrager. 5. De herkeuringsdierenartsen ontvangen ter zake van hun werkzaamheden een door burgemeester en wethouders vast te stellen vergoeding, In- en doorvoer van vlees of vleeswaren Artikel 16 1. Hij, die vlees of vleeswaren vervoert, in zijn bezit of onder zijn be heer heeft, is verplicht dit of deze op eerste vordering van de ambte naren"

Historisch Centrum Leeuwarden

Raadsverslagen van de gemeente Leeuwarden, 1865-2007 (Bijlagen) | 1958 | | pagina 570