naren, die met "betrekking tot de wet opsporingsbevoegdheid hebben, te
tonen en, zo dit wordt verlangd, over te brengen of te doen overbrengen
naar de plaats, door de desbetreffende ambtenaren aan te wijzen,
2. Het overbrengen moet een aanvang nemen binnen een uur, nadat de vordering
tot overbrenging werd gedaan en zonder onderbreking plaatsvinden.
Artikel 17
1Het is verboden vlees in of door te voeren op andere dagen of andere
uren dan die, waarop het kantoor van de vleeskeuringsdienst is openge
steld,
2, Het in het vorig lid bedoelde verbod geldt niet voor!
a, vlees, dat door middel van een openbaar middel van vervoer wordt
doorgevoerd of ingevoerd, in welk laatste geval het vlees gedurende de
tijd, dat de invoer is verboden, niet uit de expc-ditieruimten van do
vervoersdiensten mag worden weggevoerd, zonder vergunning van de
directeur en met dien verstande, dat zodra hot kantoor van de vlees
keuringsdienst is opengesteld, het derde lid van overeenkomstige too-
passing is;
b, vlees, als bedoeld in artikel 9 der wet;
o. vlees, dat wordt vervoerd ter aflevering aan een destructor;
d. vlees, dat is voorzien van het merk van de gemeente, bedoeld in arti
kel 38 van het besluit;
e. vlees, dat de gemeente rechtstreeks wordt doorgevoerd en niet bestemd
is voor invoer in de gemeente;
f. vlees, dat onder nader door burgemeester en v;ethouders te stellen
voorwaarden tijdelijk in een koel- of vriesinrichting in de gemeente
wordt opgeslagen,
3, Gedurende de dagen of uren, waarop het kantoor van de vleeskeuringsdienst
is opengesteld, is ieder, die vlees in do gemeente invoert, verplicht
dit vlees zonder oponthoud langs de kortste openbare weg te vervoeren
naar de plaats, bedoeld in artikel 7, vierde lid.
4, De in het vorig lid bedoelde verplichting geldt niet voor vlees, als be
doeld in het tweede lid, onder b - f.
5, Ieder, die overeenkomstig artikel 9 van de wet vlees invoert, moet zijn
voorzien van een schriftelijke opgave van de namen en adressen van de
personen, voor wie hc-t vlees is bestemd, en van de personen, door wie
het vlees is afgezonden, on deze opgave op eerste vordering aan de ambte
naren, die met betrekking tot de wet opsporingsbevoegdheid bezitten,
tonen.
Doodgeboren, ..vstorven ca in nood gedode dierun
Artikel 16
De eigenaar of houder van een doodgeboren, gestorven of in nood gedood
slachtdier is verplicht dit, met inachtneming van de bepalingen van de
Veewet, uiterlijk binnen vierentwintig uur na het waarnemen van de dood
of na het doden, langs de kortste openbare weg in een dicht transportmiddel,
dan wel goed afgedekt, te vervoeren of te doen vervoeren naar het slacht
huis of de noodslachtplaats.
Vervoer var, vlees
Artikel 19
1Het is verboden binnen de gemeente vlee3 in een transportmiddel te ver
voeren anders dan:
"a"
a, in geheel gesloten wagens met deugdelijke luchtverversing;
b, op open wagens of op handkarren;
o, in open of gesloten draagmiddelen,
2, De in het eerste lid, onder a en b bedoelde, wagens en karren moeten
zijn voorzien van een goed aangesloten, gladde bodem, waarop een zin
delijk raamwerk van latten.
3, De vervoer- en draagmiddelen, bestemd vcor vleesvorvoormoeten zioh
steeds in reine toestand bevinden.
4, Bij vervoer op de wijze, bedoeld in het eerste lid, onder b, moet hot
vlees geheel zijn bedekt met zindelijke, witte doeken en, voor zoveel
nodig, beschermd door waterdichte stof.
5, Bij vervoer op de v/ijze, bedoeld in hot eerste lid, onder c, moet het
vlees zijn gewikkeld in zindelijk wit of kleurloos papier, waarvan de
zijdewelke met hot vlees in aanraking komt, niet mag zijn bedrukt of
beschreven- of zijn gewikkeld in eon andore zindelijke witte stof.
Artikel 2 0
1, Het vervoer van vlees binnen do gemeente zonder gebruikmaking van een
transportmiddel moet op zindelijke wijze geschieden,
2, Iedor, die vlees draagt, moet zijn gekloed in zindelijke bovonkloding;
de handen en onbedekte delen van do armen moeten eveneens zindelijk
zijn.
3, Onverpakt vlees mag slechts dan op hoofd on schouders worden gedragen,
indien deze met oen zindelijke doek of kap zo zijn bedekt, dat het vlees
niet rechtstreeks mot die lichaamsdelen in aanraking kan komen.
Kennisgeving betreffende inrichtingen
Artikel 21
1, Ieder, die de handel in of de verkoop van vlees en/of vleeswaren, dan
wol het bevaren van vlees en/of vleeswaren, als bedrijf zal gaan uit
oefenen of uitoefent, is verplicht, tenminste acht dagen vóór hot
tijdstip van ingebruikneming, wijziging of opheffing van do voor de
uitoefening van het bedrijf te gebruiken of gebruikte lokaliteiten,
daarvan schriftelijk konnis te geven aan de directeur onder opgave van
de plaats van vestiging of opheffing on bij wijziging onder opgave
van de aard dor wijziging,
2, Ioder, die op het tijdstip van inwerkingtreding van deze verordening
een bedrijf, als bedoeld in het eerste lid, uitoefent, is gehouden
binnen dertig dagen na het tijdstip daarvan schriftelijk kennis te
geven aan de directeur met opgave van de plaats van vestiging van het
bedrijf en van de lokaliteiten, waarin het wordt uitgeoefend,
3, Van de in het eerste of tweede lid bedoelde kennisgeving wordt door
de directeur oen schriftelijk bewijs verstrekt, dat op eerste vordering
van een der ambtenaren, die met betrekking tot do wet opsporingsbe
voegdheid bezitten, moet worden getoond,
In voorraad hebben on verkopen van vlees en vleeswaren
Artikel 22
Het is verboden:
a, vlees ten verkoop of tor aflevering voorhanden te hebben anders dan
bij wege van bedrijf, elders dan in ruimten, welke voldoen aan de
eisen, krachtens artikel 19 van de wet gesteld;
b, zonder vergunning van burgemeester en wethouders vlees ten toon te
stellen elders dan in ruimten, welke voldoen aan de eisen, krachtens
artikel 19 van de wet gesteld;
"o"