naren, die met "betrekking tot de wet opsporingsbevoegdheid hebben, te tonen en, zo dit wordt verlangd, over te brengen of te doen overbrengen naar de plaats, door de desbetreffende ambtenaren aan te wijzen, 2. Het overbrengen moet een aanvang nemen binnen een uur, nadat de vordering tot overbrenging werd gedaan en zonder onderbreking plaatsvinden. Artikel 17 1Het is verboden vlees in of door te voeren op andere dagen of andere uren dan die, waarop het kantoor van de vleeskeuringsdienst is openge steld, 2, Het in het vorig lid bedoelde verbod geldt niet voor! a, vlees, dat door middel van een openbaar middel van vervoer wordt doorgevoerd of ingevoerd, in welk laatste geval het vlees gedurende de tijd, dat de invoer is verboden, niet uit de expc-ditieruimten van do vervoersdiensten mag worden weggevoerd, zonder vergunning van de directeur en met dien verstande, dat zodra hot kantoor van de vlees keuringsdienst is opengesteld, het derde lid van overeenkomstige too- passing is; b, vlees, als bedoeld in artikel 9 der wet; o. vlees, dat wordt vervoerd ter aflevering aan een destructor; d. vlees, dat is voorzien van het merk van de gemeente, bedoeld in arti kel 38 van het besluit; e. vlees, dat de gemeente rechtstreeks wordt doorgevoerd en niet bestemd is voor invoer in de gemeente; f. vlees, dat onder nader door burgemeester en v;ethouders te stellen voorwaarden tijdelijk in een koel- of vriesinrichting in de gemeente wordt opgeslagen, 3, Gedurende de dagen of uren, waarop het kantoor van de vleeskeuringsdienst is opengesteld, is ieder, die vlees in do gemeente invoert, verplicht dit vlees zonder oponthoud langs de kortste openbare weg te vervoeren naar de plaats, bedoeld in artikel 7, vierde lid. 4, De in het vorig lid bedoelde verplichting geldt niet voor vlees, als be doeld in het tweede lid, onder b - f. 5, Ieder, die overeenkomstig artikel 9 van de wet vlees invoert, moet zijn voorzien van een schriftelijke opgave van de namen en adressen van de personen, voor wie hc-t vlees is bestemd, en van de personen, door wie het vlees is afgezonden, on deze opgave op eerste vordering aan de ambte naren, die met betrekking tot de wet opsporingsbevoegdheid bezitten, tonen. Doodgeboren, ..vstorven ca in nood gedode dierun Artikel 16 De eigenaar of houder van een doodgeboren, gestorven of in nood gedood slachtdier is verplicht dit, met inachtneming van de bepalingen van de Veewet, uiterlijk binnen vierentwintig uur na het waarnemen van de dood of na het doden, langs de kortste openbare weg in een dicht transportmiddel, dan wel goed afgedekt, te vervoeren of te doen vervoeren naar het slacht huis of de noodslachtplaats. Vervoer var, vlees Artikel 19 1Het is verboden binnen de gemeente vlee3 in een transportmiddel te ver voeren anders dan: "a" a, in geheel gesloten wagens met deugdelijke luchtverversing; b, op open wagens of op handkarren; o, in open of gesloten draagmiddelen, 2, De in het eerste lid, onder a en b bedoelde, wagens en karren moeten zijn voorzien van een goed aangesloten, gladde bodem, waarop een zin delijk raamwerk van latten. 3, De vervoer- en draagmiddelen, bestemd vcor vleesvorvoormoeten zioh steeds in reine toestand bevinden. 4, Bij vervoer op de wijze, bedoeld in het eerste lid, onder b, moet hot vlees geheel zijn bedekt met zindelijke, witte doeken en, voor zoveel nodig, beschermd door waterdichte stof. 5, Bij vervoer op de v/ijze, bedoeld in hot eerste lid, onder c, moet het vlees zijn gewikkeld in zindelijk wit of kleurloos papier, waarvan de zijdewelke met hot vlees in aanraking komt, niet mag zijn bedrukt of beschreven- of zijn gewikkeld in eon andore zindelijke witte stof. Artikel 2 0 1, Het vervoer van vlees binnen do gemeente zonder gebruikmaking van een transportmiddel moet op zindelijke wijze geschieden, 2, Iedor, die vlees draagt, moet zijn gekloed in zindelijke bovonkloding; de handen en onbedekte delen van do armen moeten eveneens zindelijk zijn. 3, Onverpakt vlees mag slechts dan op hoofd on schouders worden gedragen, indien deze met oen zindelijke doek of kap zo zijn bedekt, dat het vlees niet rechtstreeks mot die lichaamsdelen in aanraking kan komen. Kennisgeving betreffende inrichtingen Artikel 21 1, Ieder, die de handel in of de verkoop van vlees en/of vleeswaren, dan wol het bevaren van vlees en/of vleeswaren, als bedrijf zal gaan uit oefenen of uitoefent, is verplicht, tenminste acht dagen vóór hot tijdstip van ingebruikneming, wijziging of opheffing van do voor de uitoefening van het bedrijf te gebruiken of gebruikte lokaliteiten, daarvan schriftelijk konnis te geven aan de directeur onder opgave van de plaats van vestiging of opheffing on bij wijziging onder opgave van de aard dor wijziging, 2, Ioder, die op het tijdstip van inwerkingtreding van deze verordening een bedrijf, als bedoeld in het eerste lid, uitoefent, is gehouden binnen dertig dagen na het tijdstip daarvan schriftelijk kennis te geven aan de directeur met opgave van de plaats van vestiging van het bedrijf en van de lokaliteiten, waarin het wordt uitgeoefend, 3, Van de in het eerste of tweede lid bedoelde kennisgeving wordt door de directeur oen schriftelijk bewijs verstrekt, dat op eerste vordering van een der ambtenaren, die met betrekking tot do wet opsporingsbe voegdheid bezitten, moet worden getoond, In voorraad hebben on verkopen van vlees en vleeswaren Artikel 22 Het is verboden: a, vlees ten verkoop of tor aflevering voorhanden te hebben anders dan bij wege van bedrijf, elders dan in ruimten, welke voldoen aan de eisen, krachtens artikel 19 van de wet gesteld; b, zonder vergunning van burgemeester en wethouders vlees ten toon te stellen elders dan in ruimten, welke voldoen aan de eisen, krachtens artikel 19 van de wet gesteld; "o"

Historisch Centrum Leeuwarden

Raadsverslagen van de gemeente Leeuwarden, 1865-2007 (Bijlagen) | 1958 | | pagina 571