a. voor een nuchter kalf 0,80
b. voor een niet onder a genoend slachtdier
per kilogram gewicht of gedeelte daarvan:
voor een hoeveelheid van minder dan
500.000 kg 0,10
van 500.000 kg tot 1.750.000 kg 50.000,--
vermeerderd voor elk kg of gedeelte daarvan
boven 500.000 kg met 0,055
van 1.750«000 kg en meer 116.250,ver
meerderd voor elke kg of gedeelte daarvan
boven 1.750.000 kg mot 0,04
te berekenen per kalenderjaar.
Artikel 7*
In afwijking van het bepaalde in artikel 5 is voor het gebruik
maken van de noodslachtplaats van het Openbaar Slachthuis voor het
keuren van slachtdieren; het gebruikmaken van de gelegenheid tot
slachten;
het gedurende de daarvoor bepaalde tijd laten verblijven van het vlees
in de daarvoor aangewezen koelruimte, verschuldigd:
a. voor een rund of een eenhoevig dier 20,--
voor een kalf of een varkon met een geslacht
gewicht van 70 kg of neer of een veulen 10,--
c. voor een kalf of een varken met een geslacht
gewicht tot 70 kg 5,--
d. voor een schaap of een lam 5,50
e. voor een nuchter kalf, een big, een geit
of een geitolam 2,
Indiennadat oen slachtdier geslacht is en de voorgeschreven
keuringdiaixLlingen zijn verricht, het vlees geheel wordt afgekeurd, voor
consumptie door mens en dier, wordt het in dit artikel verschuldigde
recht voor de helft geheven.
b
Vlees bestemd voor gemeenten buiten de
keuringskring Leeuwarden.
Artikel 8.
Indien vlees, afkomstig van slachtdieren, net uitzondering van borst
en buikorganen, vet, reuzel, beenderen, koppen, uiers en andere slacht-
produkten, waarvan een recht geheven is als vermeld in artikel 5, uitge
voerd wordt naar gemeenten buiten de keuringskring Leeuwarden, wordt
oen restitutie verleend van 0,047 per gehele kg.
Loze restitutie wordt verleend, mits naar genoegen van de direkteur,
onder overlegging van bewijsstukken, wordt aangetoond da-t do nadere
keuring als bedoeld in artikel 8 van do Vloeskeuringswet in do Gemeente
van bestemming heeft plaats gehad.
De voor het verkrijgen van deze restitutie benodigde formulieren
worden kosteloos door de direkteur beschikbaar gesteld.
Slachtingen voor export.
Artikel 9.
f 0!jr :1^ - in het Openbaar Slachthuis gebruikmaken van de gelegen
heid tot slachten; hot eenmaal wegen na het slachten ter bepaling van
het geslacht gewicht; het gedurende de in het Algemeen Reglement od
het Openoaar Slachthuis bepaalde tijd laten verblijven van vlees in de
daarvoor aangewezen hangruimten en koelhuizen, voor slachtdieren uit
sluitend bestemd voor directe verzending naar het buitenland is, boven
het ingevolge de Veewet te betalen keurloon, verschuldigd per kg.
geslacht gewicht 0,05.
Nadere keuring.
Artikel 10.
Voor de nadere keuring, als bedoeld in artikel 0 van do Vlees -
keuringswet en het wegen van ingevoerd vlees afkomstig van een slacht
dier, hetwelk geslacht is buiten ae keuringskring Leeuwarden mot inbe
grip van het gedurende de in het Algemeen Reglement op het Openbaar
Slachthuis bepaalde tijd laten verblijven in de daarvoor aangewezen
hangruimten en koelhuizen, is verschuldigd:
a. voor borst- en buikingewanden, vet, uiers, koppen zonder
tong, gelieol van spieren ontdane beenderen, per kg of
ge deelt e daarvan 0,02
b. voor vlees, bestemd voor do bereiding- tor vleeswaren
en ingevoerd door vleeswarenfabrilcanten, door Burge
meester en Wethouders als zodanig erkend, voor een
hoeveelheid van minder dan 100.000 kg per kg of ge
deelte daarvan 0,05
van 100.000 kg en meer 5*000,vermeerderd voor elke
kg of gedeelte daarvan boven 100.000 kg mot 0,02
te berekenen per kalenderjaar;
c. voor vlees, niet begrepen onder a of b per kg of
gedeelte daarvan 0,10
Artikel 11.
Voor de nadere keuring, als bedoeld in artikel 50, lid 4? van
do Vleeskeuringswet en het wegen van het aldaar bedoelde vlees net
inbegrip van het gedurende de in het Algemeen Reglement op het Openbaar
Slachthuis bepaalde tijd laten verblijven in de daarvoor aangewezen
hangruimten en koelhuizen is een recht verschuldigd, gelijk aan het
slacht- en keurloon overeenkomstig de artikelen 5 ca 6 verminderd met
het bedrag dat hiervoor volgens artikel 9 is betaald.
In afwijking van hot bepaalde in hot eerste lid is voor de nadere
keuring van borst- en buikingewanden, vet, uiers, koppen zonder tong,
geheel van spieren ontdane beendoren, verschuldigd per kg of gedeelte
daarvan 0,02.
Bewaren van vlees.
Artikel 12.
Voor het bewaren van vlees in de hangruimten en koelhuis n in net
Openbaar Slachthuis, anders dan in de gevallen genoemd in do artikelen
5j 6, 7, 9) 10 en 11 van deze verordening, is verschuldigd, por kg.
of gedeelte daarvan 0,0'.
Wegingen
Artikel 13.
Voor het gebruik maken van een weeginrichting anders dan voor heb
vaststellen van de verschillende rechten, is cc^sc 1 di gd, r; 'n
0,50.
-4-