4De in het vorig lid bedoelde verplichting geldt niet
voor vleesals "bedoeld in het tweede lid onder h tôt
en met f.
5. lederdie overeenkomstig artikel 9 van de wet vlees m-
voert, moet zijn voorzien van een schriftelijke opgave
van de namen en adressen van de personen, voor wie het
vlees is bestemd en van de personen, door wie het vlees
is afgezonden en deze opgave op eerste vordering aan de
ambtenaren, die met betrekking tôt de wet opsporingsbe-
voegdheid bezitten, tonen.
Van gestorven en in nood gedode slachtdieren.
Artikel 18.
De eigenaar of houder van een gestorven_of in nood gedood
slachtdier is verplicht dit, met inachtneming van de be-
palingen van de Veewet, uiterlijk binnen vierentwintig uur
na het waarnemen van de dood of na het doden, langs de kor s e
openbare weg in een dicht transportmiddeldan wel goed
afgedektte vervoeren of te doen vervoeren naar het slac -
huis
Van het vervoer van vlees.
Artikeil J 9_;_
1. Het is verboden vlees in een transportmiddel te vervoeren
anâers clctïi!
a. in geheel gesloten wagens met deugdelijke luchtverversing
b. op open wagens of handkarren;
c. in open of gesloten draagmiddelen.
2. De in het eerste lid, onder a en b, bedoelde wagens
karren moeten zijn voorzien van een goed aangesloten, glaaae
bodem, waarop een zindelijk raamwerk van latten.
3. De vervoer- en draagmiddelen, bestemd voor vleesvervoer
moeten zichsteeds in reine toestand bevinden. PPrste
4. Bii vervoer van vlees op de wijze, bedoeld in het eei-i-
lid. onder b, moet het geheel zijn bedekt met zindelijke,
witte doeken en, voor zoveel nodig, beschermd door water-
"°Eij vervoer van vlees op de wijze, bedoeld in het eerste
lid onder c moet het zijn gewikkeld m zindeli^k wit of
kîeurloos papier^ warrvan de sijde, welke met het vlees m
aanraking komt, niet mag zijn bedrukt of besohreven - of zijn
gewikkeld in een andere zindelijke, witte stoi.
Artilcel 20_._
1Het vervoer van vlees zonder gebruikmaking van een trans-
•nortmiddel moet op zindelijke wijze geschieden.
2 leder, die vlees draagt, moet zijn gekleed in zindelxg-ce
bovenkledingde handen en onbedekte delen van de armen moeten
rOnrerpakt'vîeeiVa^sieohts dan op hoofd en schouders
worden gedragen, indien deze met een zindelijke doeo± k .p
zo zijn bedekt, dat het vlees niet rechtstreeks met die
lichaamsdelen in aanraking kan komen.