- 2 - Van de kennisgeving Artikel 4. De kennisgeving van het voornemen een slachtdier te slachten of te doen slachten, bedoeld in artikel 2 van het besluit, dient te geschieden aan het bureau van de vleeskeuringsdienst tijdens de openingsuren van het bureau. Artikel 5 1De kennisgeving, dat een slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood gedood is, bedoeld in artikel 3 van het besluit, dient zo spoedig mogelijk te geschieden, doch uiterlijk op de eerste werkdag volgende op de dag dat het slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood gedood is, aan het bureau van de vleeskeuringsdienst tijdens de openingsuren van dit bureau. 2. Het vorenstaande lijdt uitzondering indien het slachtdier vervoerd is naar een op grond van artikel 5, tweede lid van de wet aangewezen plaats waar gestorven, in nood gedode en zieke of van ziekte verdachte slacht- dieren worden gekeurd en aldaar overeenkomstig de daar geldende verordening op de keuringsdienst van slachtdiren en van vlees aangifte is gedaan. Van de ambtenaren belast met de keuring en de herkeuring. Artikel 6. 1. De keuring vôôr en na het slachten geschiedt door de keuringsdieren- artsen en de keurmeesters van slachtdieren en van vlees van de vlees keuringsdienst. 2. De herkeuring van vlees geschiedt door een door de burgemeester in overleg met de inspecteur daartoe aangezochte keuringsdierenarts Voor zover belanghebbende de herkeuring van vlees door een door hem in overleg met de inspecteur aangewezen herkeuringsdierenarts wenst, geschiedt de herkeuring door de beide bedoelde keuringsdierenartsen. Van de keuring. Artikel 7 1. De keuring voor het slachten geschiedt: ter plaatse, waar het slachtdier zich bevindt, vermeld in de kennisgeving bedoeld in artikel 4; 2. De keuring na het slachten geschiedt ter plaatse van slachting, vermeld in de kennisgeving, bedoeld in artikel 4;

Historisch Centrum Leeuwarden

Notulen van de gemeenteraad van Leeuwarderadeel | 1982 | | pagina 54