- 2 -
Van de kennisgeving
Artikel 4.
De kennisgeving van het voornemen een slachtdier te slachten of te
doen slachten, bedoeld in artikel 2 van het besluit, dient te geschieden
aan het bureau van de vleeskeuringsdienst tijdens de openingsuren van
het bureau.
Artikel 5
1De kennisgeving, dat een slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood
gedood is, bedoeld in artikel 3 van het besluit, dient zo spoedig
mogelijk te geschieden, doch uiterlijk op de eerste werkdag volgende op
de dag dat het slachtdier doodgeboren, gestorven of in nood gedood is,
aan het bureau van de vleeskeuringsdienst tijdens de openingsuren van
dit bureau.
2. Het vorenstaande lijdt uitzondering indien het slachtdier vervoerd is
naar een op grond van artikel 5, tweede lid van de wet aangewezen plaats
waar gestorven, in nood gedode en zieke of van ziekte verdachte slacht-
dieren worden gekeurd en aldaar overeenkomstig de daar geldende verordening
op de keuringsdienst van slachtdiren en van vlees aangifte is gedaan.
Van de ambtenaren belast met de
keuring en de herkeuring.
Artikel 6.
1. De keuring vôôr en na het slachten geschiedt door de keuringsdieren-
artsen en de keurmeesters van slachtdieren en van vlees van de vlees
keuringsdienst.
2. De herkeuring van vlees geschiedt door een door de burgemeester in
overleg met de inspecteur daartoe aangezochte keuringsdierenarts
Voor zover belanghebbende de herkeuring van vlees door een door hem
in overleg met de inspecteur aangewezen herkeuringsdierenarts wenst,
geschiedt de herkeuring door de beide bedoelde keuringsdierenartsen.
Van de keuring.
Artikel 7
1. De keuring voor het slachten geschiedt:
ter plaatse, waar het slachtdier zich bevindt, vermeld in de kennisgeving
bedoeld in artikel 4;
2. De keuring na het slachten geschiedt
ter plaatse van slachting, vermeld in de kennisgeving, bedoeld in artikel 4;